Thursday, February 25, 2010

Surat untuk kanda...

Kanda..

bukannye dinda tak tau..
husna isap jari kaki atas didikan kanda juga...
nk kasi hint kat dinda..utk tambah anak..
bukankah itu cita-cita dn azam kanda utk tahun 2010 ini?
kanda adalah org yg paling gembira bila husna sudah pandai isap ibu jari kaki..
sejak2 ini..activity husna itu makin menjadi-jadi..
dan sudah byk kali juga kanda bagi hint pada adinda..utk menjayakan misi kanda ithew..
dan setiap kali itu jua lah adinda buat-buat tk phm atau tk tau..


kanda..
bukannya adinda tk mo kasi adik dekat husna..
cumanya, byk kekhuatiran diri yg melanda...
setakat ini...bila husna nangis malam...kanda tk pernah bangun..
mentang2 lah husna susu badan sepenuhnya..
asal husna terkuek skit....kanda mesti panggil adinda...
"dindaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...husna menangiss..."
dan kemudiannya kanda smbung balik tdo dgn lena skali..


kanda,
masa mengandungkn husna..
kaki adinda slalu krem..
adinda kejutkan kanda...utk mintak tulun tolakan kaki kasi sakit tuh kurang..
kanda dgn lalok tepuk2 adinda..
kanda ckp "tido eh..tidooo..tk pe..skit je tuh..lama2 nnt dia ilang.."
then..terus kanda smbung tdo balik..
terus adinda rasa seperti mau menjerit sakit hati tgh2 malam buta ithew..


Kanda..
masih jelas di ingatan adinda..
beberapa jam sebelum husna di lahirkan..
sakit contraction menggila...
muka kanda senyum-senyum...
kata kanda..."tk sbr nk tgk muka anak kita.."
apabila adinda tnya "apa perasaan kanda time ini?"
(masa tuh perut berombak-ombak baby mau keluar)
kanda jawab "perasaan ku sungguh gembira..."
hadoooooooooooooooiii kandaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
sakitnye hati dinda...dinda expect kanda akan ckp "kesian adinda..."
ataupun
"sabar nye dinda..."
huwawawawawawawawawawa...


Kanda,
sejurus selepas husna lahir...
kanda senyum-senyum sengeh2 jumpa adinda..
kata pertama kanda ckp pada adinda "husna chomellllllllllll sangat.."
bila adinda tnya "dh check ke tgn, kaki dia??"
kanda ckp kanda terlupa...
lagi sekali, hadooooooooooooooooooooooooooooooiiiiiii kandaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!


kanda,
2 minggu masa berpantang..
kanda duduk dekat dan peluk adinda...
tgn kanda terus ke lemak2 yg berkeliaran di perut adinda ini..
lemak itu lembik...dan bersepah-sepah..
kanda pegang dan picit-picit..
kanda ckp "ni ape ni?? kenapa lembik ehh?? agak2 bile boleh ilang ?? slalunye org lps besalin amik masa lama tk utk ilang kn lembik2 ini?"
terus adinda rasa seperti mau meroyan..


kanda,
adinda mmg bertekad utk breasfeed kn husna...
bila adinda buat operasi memerah..utk preparekn stok utk husna..
kanda senyum-senyum dan kadang-kadang kanda ketawa..
adinda tk boleh lupa soalan kanda..
"amacam sayang??? dulu syg pernah terpikir dh utk telibat dgn aktiviti2 yg mcm ni??"
"apa perasaan syg bile terjebak dgn acara perah memerah ini.."
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! ayat2 itu sungguh menyakitkan hati ok!
dah lah kanda tk tulun...pastu siap gelak2 n tnya soalan mcm tuh lagik..
smpi hati kanda..


Kanda...
husna sudah 9 bulan..
husna sudah pun pandai jalan...
tapi kanda masih tidak lulus2 lagi mandikan husna..
begitu juga cebok kn berak husna..
alasan kanda...berak husna busuk mcm adinda..
mcm la berak kanda tuh wangi gileee..
sakit hati adinda bila melihat kanda cebokkan husna ala2 mcm ninja..
siap cover lagi tuh idung dn mulut kanda pakai tuala..
darah adinda terus naik sampai kepala...
klu kanda rasa berak kanda tk busuk..kanda 100% silap..
taik kanda bau dia mcm org tk berak 10 hari..
busuk gile.


kanda,
kesimpulannya...adinda nk tangguh kn juga azam kanda tuh.
adinda terbayang-bayang..mesti adinda akan terkejar-kejar nk uruskan semua..
tambahan adinda masih belajar..
kita postpone eh kanda??
bawak azam tuh ke thn 2011..
tk kira! tk kira!! kita postpone gk!!
dinda tunggu smpi kanda expert suma...
smpai la kanda pandai uruskan husna..
baru adil dn saksama....



sekian,
dinda







12 comments:

eiNa said...

k.ina pun setuju.. :P

husna dh bleh jalan ek lin..cepat eh 9 bulan dah jalan..
gerammnye tengok pipi kembung dia tuu.. cubittt sikit!!

mamaEsya said...

hehe...awal lagi 9 bulan..husna xsempat manje lg...tahun depan, kita join the club, ek...hehe

azzamoro said...

bengong siut. melekek aku ketawa. ayoi dah baca lom surat ko ni. akekekkeke

Diyana Zulkifli said...

ahahaha,gile meroyan surat ko ni lin!sakit perut aku gelakkan.adui.adui

*laki ko ala2 spesis laki aku je..aduyai..heh

lin muhamad said...

hahaha..hampeh ko lin.weh,tak marah ke laki ko baca surat ni?lawak nak mampus..

tapi memang patutla..ko kene postponed dlu hajat laki ko tuh..make sure dia lulus cemerlang dulu baru proceed hajat tu k.hehehe

areyoy said...

melampaulah tu mcm ninja...abg tahan nafas aje lah....adei.....

Yana said...

haha..sakit perut aku..tak boleh blah surat ko ni..

P/s: Ayoi..kn tingkatkan skill kebapaan la kalau nk capai azam tahun ni..hehe

-RiN- said...

lawak nak mampus ok!

Anonymous said...

husna mewarisi bau berak kedua org tuanya..

RyuJi said...

saye stuju!!

kinna said...

kelaka..kelaka..yg nk beranak pon tak jd beranak bc syurat ni..
:))

Iryani Noor said...

hadoii la.. klako siot.. guling2 aku ketawer.... yg bab perah memerah tu paling bestt =p...