Wednesday, February 23, 2011

Husna Ibu.. :)

sekarang cuna dah 1 thn 9 bulan..bau baby pun dah ilang..husna ibu dah besar..dia dah pandai buat macam2.... :)


kalau aku call kat office :

aku : una tengah buat ape tuh?
husna : una mamam
aku : mamam ape?
husna : acik (nasik)
aku : lagi mamam ape?
husna : acik ngn ayammm

kadang2 :
aku : una tgh buat ape tuh?
husna : buu..mehhh cini buu ..mehh buuu
aku : ibu keje la..petang kang ibu balik ok..
husna : una nak nenen bu..plishhhhhhhhhhhhh..
haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...rasa mcm mau lari balik rumah..

dia dah pandai teropong..ni ayah dia yg ajar..teropong atuk dah jadi harta dia dah..malam2 tengok bintang ngn atuk.



kadang-kadang, dia tulun ayah packing cendawan..


pun dah pandai mintak atuk n nenek vitagen dan aiskem..

tokk..una nak tagen (vitagen) tok..plishhh...
nek..una nk askem nekk..plishh..

dan..hati atuk n nenek pun akan cair...kalau mintak confirm dapat..nanti kita tunggu anak mak ngah kuar ok cuna...saham cuna confirm jatuh nnt..hehehe

note : askem and vitagen di had kn minum/makan hanya sebulan sekali.tk boleh lebih2 ye cuna.


mengira 1-10 pun lepas..ABC dlm 75-80% kot betul..aku yg pandai2 kasi markah..hihihi..over tuh suara mak dia..


video

kejap je nk masuk bulan 3..misi aku menyusukan husna sepenuhnya sampai umurnya AT LEAST 2 tahun sudah hampir tercapai...mintak-mintak Allah permudahkan segalanya untuk kita nak.. amin..

beberapa jam sebelum husna di lahirkan...


masa itu, aku betul2 bertekad,dalam hati aku berazam.. aku takan beli susu formula/susu tepung sampai la umurnya at least 2 tahun..dan misi itu hampri tamat..berjayakah aku??

sama-sama kita tungguuuuuuuuuuuuu......