Wednesday, February 23, 2011

Husna Ibu.. :)

sekarang cuna dah 1 thn 9 bulan..bau baby pun dah ilang..husna ibu dah besar..dia dah pandai buat macam2.... :)


kalau aku call kat office :

aku : una tengah buat ape tuh?
husna : una mamam
aku : mamam ape?
husna : acik (nasik)
aku : lagi mamam ape?
husna : acik ngn ayammm

kadang2 :
aku : una tgh buat ape tuh?
husna : buu..mehhh cini buu ..mehh buuu
aku : ibu keje la..petang kang ibu balik ok..
husna : una nak nenen bu..plishhhhhhhhhhhhh..
haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...rasa mcm mau lari balik rumah..

dia dah pandai teropong..ni ayah dia yg ajar..teropong atuk dah jadi harta dia dah..malam2 tengok bintang ngn atuk.



kadang-kadang, dia tulun ayah packing cendawan..


pun dah pandai mintak atuk n nenek vitagen dan aiskem..

tokk..una nak tagen (vitagen) tok..plishhh...
nek..una nk askem nekk..plishh..

dan..hati atuk n nenek pun akan cair...kalau mintak confirm dapat..nanti kita tunggu anak mak ngah kuar ok cuna...saham cuna confirm jatuh nnt..hehehe

note : askem and vitagen di had kn minum/makan hanya sebulan sekali.tk boleh lebih2 ye cuna.


mengira 1-10 pun lepas..ABC dlm 75-80% kot betul..aku yg pandai2 kasi markah..hihihi..over tuh suara mak dia..


video

kejap je nk masuk bulan 3..misi aku menyusukan husna sepenuhnya sampai umurnya AT LEAST 2 tahun sudah hampir tercapai...mintak-mintak Allah permudahkan segalanya untuk kita nak.. amin..

beberapa jam sebelum husna di lahirkan...


masa itu, aku betul2 bertekad,dalam hati aku berazam.. aku takan beli susu formula/susu tepung sampai la umurnya at least 2 tahun..dan misi itu hampri tamat..berjayakah aku??

sama-sama kita tungguuuuuuuuuuuuu......

2 comments:

Nieja said...

akak..
cik cuna lahir bulan brape ek??
lbh kurg baye ipan gakla..
tp ipan nak de adik da.. cik cuna bile la gaknye lgk ??hehehhe

lynnlyana said...

nieja..
cuna lahir bulan 5..rasanya ipan kuar dulu kot? hehe
adik cuna comming soon..tungguuuuuuuu...hehe
eh..nieja pregnant eh? mesti rasa letih kan menyuskan anak time pregnant?
tk pe..suma pengorbanan tuh akan berbaloi..insyaAllah...akak doakan sumanya selamat utk nieja n baby n ipan n family..
take care dik..