Monday, March 15, 2010

Mak ngah husna

Semalam, 14 mac 2010, alhamdulillah Husna dapat sorang lagi mak sedare yang diberi gelaran mak ngah. Mak sedare yang ni adalah mak sedare yang pertama klu ikut keluarga sebelah ibu die. Aku plak dapat lah sorang lagi biras atau beras bak kate p.ramlee. Tahniah diucapkan kepada adik ipar diatas pernikahan die semalam. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.

Mak ngah husna yang baru ni secara tak langsung menjadi menantu kedua kepada mertua aku. Kepada mak ngah husna a.k.a Nanad (nama tak berape manje), lepas ni bolehlah ambik borang kat bang long. Borang tu ialah borang permohonan menjadi ahli Persatuan Anak-anak Menantu Cikgu Noorsha (PAMCiNo). Oleh sebab bang long menantu yang pertama, bang long istiharkan diri ini sebagai Presiden. Jadi klu ko nak jawatan, bang long leh kasi jawatan Timbalan Persiden.

Oleh sebab kat Rembau husna cucu yang ketujuh, jadi susah die nak dpt jawatan yang best2. Dia nnt rasenyer boleh jadi bendari aje kat Persatuan Cucu-cucu Haji Hasan( PerCuH). Kat Melaka ni die secara otomatik jadi Presiden Persatuan Cucu-cucu Cikgu Noorsha(PeCCiNo).

Kepada pak ngah dan mak ngah husna, tahniah diucapkan sekal lagi. Klu masuk bilik air kiteorang nnt jgn terkejut dengan bau die sbb bau tu mmg kiteorang dah biase. Punca bau tu daripada sisa ibu husna yang dari dulu, kini dan selamanya bau busuk pekong nak termuntah.

ps: semalam aku tanye mak mertua aku "best tak mak dpt menantu?" die jawab best .."best...". Bile aku tanyer.."mane best, dapat menantu perempuan ke atau dapat menantu lelaki?"..die jawab dengan mata terkebil2..."dua-dua best...." Tu mmg jawapan yang selamat. klu tak aku bawak husna lari ke rembau. huhuhuhu!

3 comments:

Lin said...

abg yg paling byk berak kt jamban tuh! jgn byk cite! tk ngaku plk!

azzamoro said...

siap persatuan siuttt...

RyuJi said...

lepas ni husna boleh bkk persatuan berak busuk warisan turun temurun (PBBWTT)