Thursday, March 25, 2010

Husna 10 bulan ++

Alhamdulillah, 13 mac ari tu genap 10 bulan umur Husna. Dah banyak dah perkara yang die dah blaja dan reti buat. Berjalan pun dah konfiden dah. Dulu klu nak berjalan kene pagang tangan die. Skrg ni pegang sebelah tangan aje dan kadang2 tak perlu pegang pun die dah berani jalan sorang2. Sekali sekala jatuh tu biasa lah. Tak jatuh bile plak nak pandai jalan.

Alhamdulillah jugak hingga saat ini Husna masih lagi menyusu badan. Belum campur susu tepung lagi. Syukur kepada Allah kerana menganugerahkan susu badan yang banyak untuk Husna. Ibu Husna jangan merungut letih tau...nnt kurang pahala. Klu kene ejek pun bersabar aje kerana tu pun satu dugaan jugak. ;)
Husna pun dah pandai bagi respon-respon yang mencuit hati. Contohnya dah boleh lambai tangan (bye bye), flying kiss, goyangkan badan klu dengar muzik, buat gaya jawab telefon, buat bunyi kentut, buat memek muke bau busuk dan mcm2 lagi.

Ada juga beberape perkataan yang die dah boleh sebut. nak tahu perkataan pertama yang die sebut dengan betul dan paham maksud perkataan tu? bukan ibu ke..ayah ke... tapi LAMPU. Die pandai sebut perkataan tu dan die paham lampu tu ape. Perkara lain yang die paham ialah KIPAS, ATUK, NAK, BURUNG, KUCING, CICAK, BUKU, AIR dsb. Sib baik ramai yg nak melayan die. Boleh gak die blaja sikit2 kat umah.
Banyak lagi perkembangan Husna yang mengembirakan hati kiteorg dan telatah yang boleh menghilangkan penat kerja seharian. Syukur kepada Allah s.w.t dan semoga Husna membesar dengan sihat dan cerdas. Gambar kat bawah ni antara gambar terbaru Noorhusna.


Akhir sekali ayah ada lagu khas buat anak ayah Noorhusna. Kepada yang rajin download sendiri lagu ni. Timang-timang Anakku Sayang nyanyian Amat Amigos. Lagu ni ayah selalu dengar atuk nyanyi mase ayah kecik2 klu naik kete ngan atuk.

Timang timang anakku sayang
Buah hati ayahanda seorang
Jangan menangis dan jangan merajuk sayang
Tenanglah tenang di dalam buaian

Betapakah hati kan ria
Bila kau bergurau dan ketawa
Semogalah jauh dari marabahaya sayang
Riang gembira sepanjang masa

Setiap waktu ku berdoa
Pada Tuhan Yang Maha Kuasa
Jika kau sudah dewasa
Hidupmu bahagia sentosa

Timang timang anakku sayang
Kasih hati permata ayahanda
Tidurlah tidur pejamkan mata sayang
Esok hari bermain kembali



ps: pipi Husna kene geget nyamuk....

5 comments:

Lin said...

lagu tuh kdg2 dengar mcm sedih la pulak...touching gile...kdg2 abg nyanyi kt husna, kite dgr mcm nk nangis pun ade..ehehe

hazlina said...

lin..makin comey si husna ni..jealous la u still breastfeed husna until now..sweet jer baju husna,secute tuan nye jgk..

hazlina said...

lin..kalo rajin buatla tag kt blog i tu..hehehe

eiNa said...

gebuss nye dia... kompiden jek jalan eh..tengok peha..fuhh!! semangat tul..

ps:aira sebut lampu.."mammphuuu" hehehe

tiemc said...

alah alah
tomey & bergebuss sekali dia..
saya juga tidak sabar menjadikan anak saya seperti husna..hehehe
best kn dpt tgk anak membesar depan mata smbil layan kerenah dia..agaknya nie la perasaan mak2 kita dulu kn.."selamat hr ibu buat kita berdua"..hehehe..fatie hr2 pun hr ibu..ahakss...

take care kak olin..