Tuesday, November 23, 2010

Kegemaran Cok Atok

Salam semua. Lama tak update blog ni. Dah bersawang dah pun. Dah name pun laman sesawang kan...jadi penuh sawang lah.

Diam tak diam, Husna dah pun satu setengah tahun. Kejap aje rasenyer. macam2 dah si kecik ni dah pandai. Penat2 keje, atau pening2 pikir psl nak jadi kaye raye, bile dpt main2 ngan si kecik ni ilang rase penat tu.

Untuk post kali ni cukuplah kite tgk gambar ajelah kan. gambar2 kat bawah ni antara perkara yang Husna suke sgt buat.

Pertama : Naik troli kat shopping complex. Mcm2 aksi die kalau dapat naik atas troli ni. Dulu elok aje duduk diam2, skrg ni asyik nak berdiri plak.

Kedua : Pantang jumpe playground or playhouse. dah start main mmg susah nak ajak balik.





Ketiga : Menulis dan mewarna. Setakat ni belum lagi kat dinding lah. masih lagi kat buku or kertas. Kertas tu termasuklah surat2 dan bil2 kiteorang atau assignment ibu die.



Keempat: Urut2 dan picit2 belakang ayah. Best gak die urut. Semayang pun dah tahu dah skrg ni.












Kelima : Suke membaca buku. Setakat ni die bace buku bahasa jerman sahaja.





Keenam : Tgk pengantin atau lebih tepat tgk kepak2 geboom2....

Sekadar gambar hiasan sahaje ye... aku tak ada niat tak baik pun nak tunjuk gambo ni. Walaupun agak pelik sebenarnya gambo ni. Lom penah aku tgk pengantin tambah nasik mase makan beradab. ganas tul.


Nanti ada masa aku sambunglah lagi perkembangan Husna.

Tiba2 aku terpikir sesuatu. Boleh tak anak kedua, ketiga dan seterusnya dapat perhatian sama seperti apa yang anak sulong dapat? Setiap tingkah laku, perbuatan, percakapan semuanya jadi perhatian. Klu tgk balik album lame2, gambo akak sulong aku yang paling bnyk gambo. Aku punye gambo paling sikit.

Ni ape yg aku terpikir aje. Bukan nak dengki ngan anak sulong. bini aku pun anak sulong gak. muhuahuahua... Salam geng.

6 comments:

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

ayoy/lin..sara pun suke sangat naik troli berdiri kat ujung troli cmtu..tapikan..bahaya weh! aku penah ade pengalaman depan mata aku, budak jatuh dr troli tu, kepala jatuh atas lantai, bunyi nye punyela kuat,budak tu nangis sampai terdiam,aku xtau apa jadi pastu..seriaauuu weh..skang ni aku ajar die berdiri bersandar kat troli tu..ok sket kan..

pandai betul husna pegang pencil..xde kekok pun nampaknye tu. :)

RyuJi said...

apekah yang membuat anda menulis kembali..nuffnang naik 50sen minggu ni?whahahah...apa apapun tahniah..gambar paling bawah adalah sangat kejam...

Anonymous said...

tahikkkkkkkkkkkk aku lapar okeh


alahcun

Lin said...

sara nye pencapaian..dia dah pandai conteng meja study dia..tak pernah sekali pun dia buat sblm ni.

Diyana Zulkifli said...

hmm jawapan dr aku.sebagai ibu n bapa kita akan cuba yg terbaik utk bg sama rata ;)

haha.itu baru sorang dlm troli pasaraya tu..ko tk tgk anak2 aku lg.penuh troli,pdhal barang2 blum beli pun.haha

azzamoro said...

weyhh kelakar la pic yg last tu. pengantin manekah itu.. kekek. tapi takpela. dia lapa. penat bersanding.