Friday, January 14, 2011

2010 dan 2011

maal hijrah hari tu, aku ada face to face meeting dgn boss aku ..oleh kerana husna still menyusu, dan aku risau kot2 husna tak dapat nak tido sebab nenen tak de..maka aku telah angkut husna sekali..sang perchentaan kena kerja...nasib baik tengah choti skolah..so, mak and ayah aku pun ikut sama...lega la aku..


amazing..


Office Entrance..meeting at level 18th..


f2f meeting ni mmg sangat menakutkan aku ..time ni boss nilai performance dan bagitau la apa yg perlu dipertingkatkn ..dan apa yang perlu di kekalkan..boss juga bgtau tentang dia punya planning dan target to achieve in 2011..alhamdulillah, sumanya ok..and boss puas hati dgn performance aku..

laptop aku dan laptop boss..


video conference room..klu aku jd big boss, aku nk sediakan satu bilik khas yg selesa utk ibu2 yg menyusukan anak..so dia boleh buat aktiviti perah memerah dgn keadaan aman dn tenteram..pergghh..verangann tuh..
(Dilema aku=tak de tempat yang selesa dan sesuai utk aku sediakan stok susu husna di office..asal ade org nmpk sure derang gelakkan walaupun dia seorang perempuan..)

lps meeting..otak sedikit berserabut..Q1 2011 jadual mmg pack..almost everyweek kena demo tentang module baru untuk sistem..dan pada masa yang sama, aku dah masuk final semester dah...dengan subjectnye..dengan thesisnye..huwawawawa..sampaikan aku penah rasa nak amik unpaid leave..tapi bila result kuar..terasa macam semangat semakin membaraaa!! yeahhhh!!!Semangat!semangat!semangat!!! alhamdulillah..lulus suma subject..Terima Kasih Allah..

aku target setakat lulus je lah ..nk buat lebih2 aku tak mampu..huhuhu..lecturer utk sem 3 suma baik2 dan murah hati..trima kasih to PM isa, Pm sabariah, dan Dr. Saadiah..I love you..muah!muah!



aku seboleh-bolehnya tak mau EXTEND semester...aku tak sanggup lagi terasa terseksa..berat pun dah turun gila...dah 52 kg..daripada belakang..nmpk cunn..menawan ...tapi kalu pandang dari depan, macam nenek tua...you olsss boleh pengsan youuuuuuuuuu.....


aku dh terasa muka aku mcm ni dah.. Lps blajar target nk beli skII 1 set lengkap dgn wrinkles remover..
source: Mr google


tengah-tengah meeting aku terpikir...orang yg duduk sebelah aku ni org yahudi..dia free thinker..tidak percaya akan adanya Tuhan..minum arak...tapi, dengan sifat Al-Rahman Allah kasi juga dia kejayaan..kejayaan dalam hidupnya di dunia..di mana, dengan kejayaan yang dia miliki, orang hormat dan dengar segala cakap dan ideanya..mempunyai keyakinan yang tinggi serta berilmu..sampaikan aku pernah rasa cemburu..


boss tgh beli starbucks..aku rasa harga dia mmg tk masuk akal lah..1 cwn kopi= RM 10++?? logik kah??

kadang2 terpikir lagi..sedangkan orang kafir pun boleh berjaya, inikan kita yang percaya akan kewujudanNya,menyembah Dia yang Maha Esa..bukanKah Dia Tuhan yang Maha Pemurah lagi Maha mengasihani....Dia juga Tuhan yang Maha Mendengar???Dia Al-Rahman dan Dia Al-Rahim....


solat 5 waktu itu adalah ibadah,megaji pun sudah tentu adalah ibadah.. pergi ke office adalah ibadah..kerja itu juga adalah ibadah...belajar itu juga adalah ibadah..berborak dengan suami juga ibadah..menyusukan anak juga adalah ibadah..bagi anak makan pun ibadah..mandikan anak pun ibadah..memasak adalah ibadah..kemas rumah pun ibadah...bergurau senda dengan suami pun ibadah juga..bukan kah Islam agama yang indah??

kadang2 rasa bersalah tingalkan husna utk attend kelas atau pergi kerja..tapi bila teringat kata2 di atas..hati terus rasa lega...

Moga-moga tahun 2011 akan ada peningkatan dan akan menjadi tahun yang penuh dengan kejayaan buat aku dan keluarga..amin...

masa tengah berchoti di penang..rasa baru je lagi amik gmbar ni..
knp cepat sangat masa berlalu??



Semoga kita sama-sama berjaya untuk tahun ini dan tahun-tahun seterusnya.. :)
Berjaya di dunia..dan berjaya di akhirat..
Moga-moga juga, tahun sekarang dan tahun yang akan datang, ada peningkatan.. :)


Wahai Tuhan..
Berilah aku kekuatan..
kurniakan lah aku kesihatan..
kuatkan la aku punya iman...
Kau permudahkan lah akan segala urusan..
agar aku dapat mencipta kejayaan..
agar aku tidak tergolong di kalangan orang2 yang kerugian..
amin..

1 comments:

Diyana Zulkifli said...

klakar ok entry ko psl anak sulung vs anak bungsu.sama ngan aku n suami.aku sulung ,suami bungsu.ok la tu weh areyoy pandai jg ke dapur. ni suami aku, aku masuk toilet ,and suh dia tgkkan ikan dalam kuali..mmg die tgk,tp ko tau die watpe?dia tutupkan api ikan yg aku dok tgh goreng tu..aku keluar toilet tgk ikan dok berenang dlm minyak.haha. oh suamiku..hehe

*mak mertua aku smpi skrg dok tny..suami aku tu dah pandai ke buat kerja rumah..tp aku iyakan aje. dan sampai skrg ,mak dia mati2 tak percaya ckp aku..dia tahu kot aku tipu je.haha