Wednesday, May 25, 2011

29..

Hari ni 25 may hari jadi aku..syukur masih lagi bernafas di bumi Allah ini..mati2 aku ingatkan birthday aku esok=khamis..hidup baru nak lega..fikiran baru nak rasa lapang..utk report thesis,baru je hntr buat hard cover bind..mintak2 lulus la..amin..
Setelah 2 tahun hidup terkejar-kejar..tido tak cukup..bilik besepah-sepah..makan tak tentu masa,akhirnya sampai jugak aku kt peringkat ini..klu lulus suma,maksudnya aku akan totally merdeka..klu tak lulus..alamatnya,terpaksa la repeat..

Adik ipar aku,skng kat labour room..aku skng kt spital,dengan sang perchentaan,husna,mak n ayah..tak sabar nk tgk kehadiran org baru dlm keluarga ini..mudah2han suma selamat..sekarang dh bukak 7cm..klu ade rezeki, berkongsi tarikh lahir la nmpknya baby baru dgn maklongnya.sang perchentaan ckp,jimat skit kek..hehe

13 may lepas,genap umur husna 2 tahun..ini bermakna,sudah dua thn husna minum susu ibu.. :) alhamdulillah..syukur Tuhan,Kau permudahkan segalanya..sejak semalam,husna dh di train tak pakai pampers..(Waktu siang je la)..utk 1st day,7x tukar seluar akibat terkencing..1x berjaya pegi ke toilet utk settlekn urusan..utk hari ni,husa menunjukkn improvement.dia dah pandai bgtau bila nk kencing dan 1 seluar pun tk basah utk hari ni..Tapi ibu dia penat la.asyik kena tnya setiap 15 min.. :) tak pe lah..ape2 pun tahniah anak!esok kita cuba lagi!
Harap2 esok pn ade improvement..kalau tk de improvement tk pe la nak,janji kita cuba.. :)

Untuk susu formula pertama husna,aku dah amik beberapa sample..setakat ni husna reject anmum..nnt try utk frisco..aku nk try s26 tp aku carik tanda halal tk de la pulak (ke aku tk nmpak)..lps ni nk try enfagrow n dutchlady harap2 jumpe la susu yg sesuai utk husna nnt..

Utk sang perchentaan..I always luv u..(Alhamdulillah,dia dah dapat pindah di melaka by next week) yeaa!!moga2 rezeki kita akan bertambah murah lepas ni..dan segala urusan akan dipermudahkanNya..

Utk ibu2..rasanya,masih tk telambat utk wish selamat hari ibu.ade seorang sahabat rasulullah sentiasa memangku ibunya yg dah lama sakit..satu hari dia bertanyakan kepada Rasullullah 'Ya Rasulullah,adakah apa yang aku buat ini berbaloi?' Lalu Rasulullah menjawab "apa yang kau buat sekarang ini (yakni menjaga serta memangku ibunya yg sakit) tidak sama dengan 1 hembusan nafasnya sewaktu ibumu melahirkan dirimu"

Subahanallah! Tingginya pengorbanan seorang ibu..
Hanya ibu memahami ibu!!

3 comments:

Nieja said...

happy belated birthday kak olin..
moge kak olin berjaye la ek..
pasni leh bwk cuna jln2..

mmg cayela kak olin bz.. blog betaun xupdate..kekeke..
anyway, yg adik ipar tu wife si apis ke?? da besalin lum gaknye??

azzamoro said...

lin! happy birthday bebeh. :)

Anonymous said...

Nija-toche2..adik ipar tuh wife apiz..die dh selamat dh beranak pkul 1 pagi td..lewat 1 hari dr besday maklong die..hehe..

Aza-toche2..baru bc blog ko td..menang kleenax youuuu..tahniah!