Wednesday, January 6, 2010

Berjalan-jalan di Kolumpo (part 1)..

3rd week of Dec 2009 (Sabtu)

aktiviti berjalan-jalan aka ronggeng diteruskan dgn membuat rombongan che kiah ke kolumpo..aku dan sang suami bertekad bwk nk bwk husna g mandi kolam kt rumah sepupu husna (kakak yaya dan abg adam). Mama ija aka kakak ipau aku, menunggu dgn penuh sopan dan santun akan kehadiran kitaorg bertiga 1 keluarga..selepas je sampai..kitaorg borak2 dan makan-makan..abg adam n kakak yaya tk sabau2 ajak maksu(aku le tuh)+paksu(sang suami) dan husna g kolam renang..so, atas ajakan itu, kitaorg pun turun kebawah ke kolam renang dgn semangat ke'Mak Su' an..hehehe..

gmbar kt bwh ni adalah kolam renang utk kanak2.Aku terasa kechomelan aku sungguh terserlah apabila berada di kolam kanak2 ini..kehkehkeh..

yg ni pulak, kat area kolam org dewasa...kakak yaya sangat pandai berenang..abg adam plk walaupun tk pndai berenang, tapi berani gila main2 kt kolam area org besau ni..pakai pelampung siap bunyi "kelepek!kelepek!" bunyik tgn dia mengayuh air...ehehehe..husna pulak cuak gile..kejap2 nangis..kejap ketawa..aku rasa dlm hati dia mcm excited nk main ..tp tetiba dia terasa sedih ala2 dlm hati dia ckp "hati ku teringin sekali mau berenang..tapi apakan daya aku masih lagi seorang baby.."



aku celup2 kn husna kt dlm air..dia nangis pulak..last2 aktiviti tatih yg dia suka..

lps puas mandi dan main2 kt kolam...kitaorgpun naik balik kt atas ...tk boleh penat2 sgt..sbb plan lps ni nk g ronggeng kt Ikea plk..energy kene simpan skit klu tk nnt separuh jalan dah lalok..tk besttt youuuuuuuuu...dgn perasaan hiba, kami pun meniggalkan kolam ini (baca dgn nada bergema)...seblum balik..husna sempat possing tuh ala-ala "aku seorang model kolam renang.."



Thanks to mama ija,uncle megat,kakak yaya,abg adam n aishah..nnt senang2 kitaorg dtg lagi ye... :)

bersambung.. (smbil buat muka tersenyum manja) kakaka

4 comments:

lin muhamad said...

dumpuknye kaki anak ko lin.geram aku tengok.kalah drumstick kfc.hehehe..

eiNa said...

sehattt tgk husna..peha beketuii..

tiemc said...

weweeettt..fuyoh husna jadik model kolam renang..seksis tgh husna ketui2..xpe nnti khayra akan menyusul..ahakss

Mohamad Noor said...

kalau anak kau comel takper..kalau kau terasa comel tu..bawak2 lah sedar yer..ahaha