Monday, January 11, 2010

Berjalan-jalan di Kolumpo (part 2)..

setelah puas lepak kt umah kakak yaya n abg adam..kitaorg pun blah..since umah kakak yaya dekat dgn ikea..aku dn sang percentaan pun decide nk singgah la..ye la..cuci2 mata n boleh le aku berangan-angan amik idea ikea utk design umah nnt..hehehe..mmg plan nk berjalan sakan la..kitaorg telupe plk ade bawak makcik kecik yg chomel ni...stroller dia tk bwk pulak..oleh kerana makcik kecik ni sehat sgt..aku n sang perchentaan bertekad le pinjam trolley yg ade keta ni kt kaunter service..kene bayau 20 hengget..tp klu returnkn balik lps abeh guna,dia pulangkan balik balance..tk silap aku sejam dia charge sehengget...dapat2 je trolley terus masukkan makcik kecik ni..waaaaaaa..kemain suka lagi..jerit2 dia...





ingatkn dah ade trolley ni...selesai la masalah..rupe2nye masalah lain plk timbul..kebanyakkan budak2 yg tgk makcik kecik dok dlm keta kecik ni akan merengek-rengek kt parent dia smbil tunjuk2 kt makcik kecik ..makcik kecik buat muke bangga jek ..dlm hati dia ala-ala "aku ade ketaaaaaaaaaaa..ko tk deeeeeeeeeee...ape kooooooo..ape pandang-pandanggggggg??"


setelah penat ditolak dgn keta ni..makcik kecik keletihan..bila makcik kecik keletihan teruklah aku dn sang perchentaan..satu benda pun kitaorg tk dpt beli sbb activiti membeli barang terpaksa ditukar kpd activiti melayan mkcik kecik ini punya karenah..bila dukung dia buat bdn mcm ulat gonggok..bila letak balik dlm keta ni..dia nangis..kami melayan karenah mkcik kecik ini dgn semangat keibu-bapaan..


apabila makcik kecik ni dh buat hal..kitaorg pun decide nk smbung activity survey2 barang kt ikea keesokkan harinya..tompang tdo umah abg danish n kakak aleesya..umah derang best sgt..ade banyakkkkkkkkkkkkkkk sgt mainan..1 bilik khas utk mainan saje..oleh itu, makcik kecik bermain-main dgn sepupu-sepupunya dgn riang ria dan bahagia sekali..

setelah tido satu malam ..keesokkan harinya kami pun pulang (tp singgah kt ikea dulu bagi menjayakan misi..hehehe)..begitulah antara kisah pengalaman manis makcik kecik berjalan-jalan di kolumpo di hujung thn 2009 yg tidak mungkin dilupakan..ianya juga tidak mungkin terpadam di ingatan..sekian..

2 comments:

azzamoro said...

kenapekah husna memakai jacket yang begitu tebal seperti berada di london.. keke..

Anonymous said...

makcik kecik ulat gonggok...
mokde merinduui mu makcik kecik...