Tuesday, October 12, 2010

Stressed..

aku tgh stress..minggu lepas byk hari aku tido lambat ..dalam pkul 3 a.m - 4 a.m. Dah la tido lambat pastu kena bangun awal..aku tengok cermin...pipi aku cengkung..mata dh termasuk ke dalam sikit..berat turun..muka dah tak berseri ala-ala macam muram...sebab fikiran terawang-awang, memikirkan keje yang tengah beratur tunggu nk di bereskan..


untuk keja di office, aku rasa aku dah nak sampai ke tahap sakit jiwa..hari2 aku terima email dari Laura.Sistem aku dah roll-out.-alhamdulillah, capai la target nk roll out by end of August..di sebabkan system (PRIMMES) telah roll out to end user, almost tiap2 hari aku kena online...cakap ngn makcik Laura ni tentang apa lagi yg perlu dibereskan..aku benci ckp ngn dia sbb mesti drag punya 2-3 jam sampai telinga aku hampir pekak. Apa2 pun aku happy system ni user dah pakai walaupun makcik Laura dah list down kan benda-benda yang dia nk for improvement..

boss aku ckp, logo dia tuh mcm evil look. lantak ko la hai..jadi la dr tk de..i'm not good in design2.ade mase nnt aku enhance kn la logo ni.



Selepas PRIMMES, aku kena buat RECAPS enhancement. Ni lagi satu system yg buat aku sakit jiwa. Enhancement dia bukan calang2. Nak kena buat auto email reminder where by, system tuh akan trigger email kt respective user untuk remind user update data kt system tuh. Coding dh dapat..dah boleh run. Tapi ada effect la. Auto email reminder ni ala2 slow down kn process login+searching. so aku kena pk mcm ne nk improvekan coding tuh. maybe byk sgt pakai if-else.



system ni la 'baby' aku kt opis..

boss aku akan dtg next week. nak evaluate performance+discuss psl next project. aku ade request nak naik gaji 10%. Harap2 berjaya lah.

itu baru pasal kerja..belum lagi pasal masters aku. tk payah la aku cite..cukup aku aku ckp kt sini otak aku tgh berserabut gile..next week final exam+group project presentation. Last week presentation aku main redah je present bende yang aku tk prepare..slides aku tk finalize kn..sudahnya ade perkataan melayu ade ayat omputeh kat slides..campur-campur..mcm keje org malas..malu aku cik tipah oi.

Husna dh tk moh minum stock EBM..kasi pakai botol, dia luek.pakai straw pun luek.pakai sudu pun luek.sudahnya asal nampak aku je gerenti nak melekat..nak melekat ngn nenen sampai tido..aku pun dh malas nk perah susu..tgh kuat kn semangat balik utk meneruskan rutin tuh..bila la semangat nk dtg balik ni..

Baru2 ni..sang perchentaan ala2 ckp, aku mcm dh tk pedulikan dia..pegi keja, bekal air putih dia pun aku dah tk sediakan. (slalu klu g kerja dia bawak 1 botol besar air puteh). belum masuk jaga makan minum dia.Baru2 ni dia ckp aku gemuk.suma ckp aku kurus+cengkung+nmpk tk sihat.dia sorang je ckp aku gemuk..aku rasa dia dh tak sayang aku lagi lah.. :( . tetibe aku rasa mcm nk nangis bole tk?

Aku rasa macam nak menghilangkan diri untuk seketika ..aku nk lari jauh-jauh sorang-sorang kat dalam hutan utk melayan perasaan yg sedang tertekan..




kalau aku lari jauh-jauh, agak2 ade orang nak carik aku ke? sape la aku di hati si dia...hmm

p/s: rindu dgr bunyi air terjun..

6 comments:

areyoy said...

Mane ade abg ckp gemok...abg ckp lemak tu leh buat Asam Pedas Daging Tetel aje.... :(

Diyana Zulkifli said...

oh lin.kamu seorang budak sains komputer yang sejati!gile kentang!klu aku,mau biol dok tengok coding2 tuh.sbb tu aku serender dr awalllll...heeeee.:P.

*ape kate,ko try cmni plak..balik2 keje..ko hold dulu keje2 pjbt.ko urus hal laki anak ko dulu..nenenkan anak ko,and then tidur dulu...pastu bangun pukul 12mlm!macam aku...makanye ,agak freshla badan ni..sbb rehat dulu.baru bgn wat keje.;)

areyoy said...

Puan Donut,

Klu kul 12 mlm...maksudnya kat Amerika kul 12 tghhari...takkan lah org Amerika nak buat telecon kul 12 tghhari...mesti buat area kul 9-10 pagi punyer...9-10 pagi dierang dah kul 9-10 malam kite plak...tu yang poning keneneng kepale buchuk2 aku tu. Aku ni tumpang pening je...huhu!

Ape2 pun cepat2 lah abis blaja. Tak sabau nak gi meronda satu Malaysia. lagi best klu dapat ronda satu dunia.

tp syukurlah skrg ni...klu nak banding ngan org lain maybe lagi teruk lagi... Gud luck bebeh!

lynnlyana said...

cikgu donat..aku tk leh tdo..telecon slalu pkul 9-11 mlm..n kadang2 drag..klu tk de meeting pun, aku mcm tk de keupayaan le nk bgn lps tdo..bile kepala dh letak kt bantal akan melekat je la kepala n bantal smpi ke pagi..hhuhuhuuhuh

Diyana Zulkifli said...

jahat kn org putih tu?haha.tk psl2.kehkeh.aku tmpg pening utk angpa dua:O

KakiJahit said...

jemput singgah n follow blog baru nie...

kakijahit.blogspot.com