Thursday, November 12, 2009

6 bulan

Husna dah 6 bulan dah hari ni..kejap je masa berlalu...skng ni mcm-mcm dah karenah dia..klu dukung tk jalan-jalan, nnt dia buat badan mcm ulat..lentok sane..lentok sini...suruh kite bwk die jalan la tuh..hehe..die pun dah pndai duduk...dah pandai ckp "ayayayayayayaya" sejak 2 minggu lps..baru semalam ckp pandai ckp "eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee buhhhhhhffffffffff"..menyembur-nyembur air liur dia..ehehehehhe..ayah dia la yang rajin ajar..hari-hari ajar ckp ibu...finally, husna dah pndai dah panggil aku.. :) tp lps dah pndai ckp "eeeeeeeeeeeeeeeeeee buhhhhhhhhhhhhfff", soh panggil 'ayah'..dia dah tk reti pulak...isk..pelan-plan la ayahhh...cuna kecik lagi...hehe

hari tuh timbang..berat husna=7.9 kg..naik 100g jek..aku rase ade 2 sbb berat husna naik sikit jek..mungkin sebab dia demam+batuk + mungkin sbb dia da makin active..klu nk mandikan,pakai baju,pakai drypers, semua dah susah dah...mesti dia nk bergolek la...kadang-kadang time aku nk cepat time tuh la die buat hal..rase mcm nk cubit jek..tp bile tgk dia senyum dn enjoy..tk smpai hati la pulak...isk..anak...anakkkkkkkk...
ni gmbau dia tgh mandi...mak uda dia yg belikan itek2 ni..konon2 nk senang bg mandi la..boleh la dia leka-leka,dendiam ngn itek ni..tgk2 lagi susah..klu itek tuh pegi belakang dia..seboleh-boleh nk mengiring ke belakang tngkap itek tuh..skng ni dah ade ketam plk....lagi susah la nk mandikan dia..klu dia tk puas main air+itek2+ketam..kita angkat..dia akan nangis..nmpk mcm husna enjoy sgt mandi dgn itek2+ketam2 tuh.. :)

ni plak gmbar dia dgn perangai baru dia skng ni..kalau nk tido, kena dukung smbil jalan-jalan...ni tanter husna la yg ajar ni...kadang2 badan letih sgt lps balik dr kerja..pastu husna plk meragam nk tido berdukung..paling mencabar bila time byk assignment..aduhaiiiiiii..rasa mahu cubit2 jek..tp tk smpi hati la plk...bertambah tk sampi hati bila teringat pesan Dr.Hasnah "you should enjoy this moment as later you are going to miss it" mmg betul Dr. Hasnah ckp..kt office, aku teringat-ingat bau husna..time ni la time peluk2+cium2+gurau2+nyanyi2 dgn husna..

Sweater husna yg colour pink tuh kira hadiah aku+ayah husna utk husna yg dh berumur 6 bulan....hehehe..suka sgt pic ni.

Sangat bersyukur dgn anugerah yg Allah berikan.......

p/s: ayah husna skng ni tgh tension tgk coding...esok aku kena demo sistem..byk function tk siap lagi...harap2 la dpt siapkn malam ni..



2 comments:

eiNa said...

iieiii..cam nak gomoi2 pipi montokk dia!!

lin said...

waaa ketoi2nye anak ko lin..cm baby michelline..pandai lak tu tengok camera..comey!!