Sunday, December 13, 2009

Aset Husna 7 Bulan

Hari ni genap umur Husna 7 bulan. Sekejap aje mase berlalu. Dah makin lasak dan mcm2 perangai dah anak ayah ni. Sepanjang umur Husna 7 bulan ni byk jugak aset yang Husna dah kumpul. Aset tetap ni kalau ade rezeki lagi boleh dipeturunkan kepada adik die pulak. Itupun kalau husna tak karate semua barang2 die ni.

Ni aset pertama yang husna dapat. Terima kasih banyak2 kepada Unit Teknologi Maklumat, Politeknik Port Dickson kerana telah menyumbangkan baby walker ni mase husna baru lahir ari tu. Untuk makluman, husna dah gune baby walker ni mase umur die 4 1/2 bulan lagi. Tapi mase tu die masih pakai lesen L lagi. sekarang ni die dah gune lesen P. nampak gayanya tak lama lg dah boleh dapat lesen penuh. Boleh kurus nak kejar die nnt.


Stroller ni pulak dihadiahkan oleh staf-staf kat opis ibu. terima kasih banyak kepada staf-staf di Shell Refinery Company di PD kerana mengurangkan pengeluarkan aliran tunai kami ye.ehehehehe....senang gak ade bende ni. Husna masih lama makin sehat. nak dukung lame2 lenguh jugak tangan. Kalau pagi2 tu atuk pun gune stroller ni untuk bawak husna jalan2 kat luar kawasan umah ni sebelum atuk gi keje.

Aset ketiga ni adalah sumbangan daripada auntie2 member2 di UTM dulu. Kehadiran baby high chair ni telah mententeramkan kami untuk menjamah makanan di meja makan. kalau tak ade bende ni tak tahu nak sumbat Husna kat mane. klu pangku die gerenti tak kenyang nak makan. Tangan die dah laju dah. Lagi satu high chair ni portable. Klu nak bawak gi mane2 senang aje. Nak lipat & pasang balik senang aje. masa mula2 letakkan husna kt high chair tuh..menjerit-jerit dia..ingatkan dia takut ke gayat ke..rupe2nya husna mcm dia menjerit-jerit smbil ketawa terkekek-kekek..agaknya dia mcm excited kot..tetiba je dia tinggi dr biasa..hihihi..

Dan yang terkini sekali ialah sumbangan ibu Husna sendiri....ehehehehe...seekor singa untuk husna. Ibu husna beli online aje. Website mane tak tahu lah. tetibe aje balik daripada Terengganu ari tu dah ade aje kat umah ni. bende ni boleh ditunggang atau boleh digunakan untuk bantu Husna blaja berjalan. Tapi buat mase skrg ni Husna mcm tak peduli sgt singa die ni. Maybe muke singa ni tak hensem kot. tapi lame2 die suke lah tu.



Yang ni pulak? yang ni bukan Husna punyer....yang ni Jusco Seremban 2 yang punyer....huhuhuhuhu....bertuah lah Husna klu ayah belikan yang ni ek. Dah beli pun nak gune kene masukkan syiling 50 sen. Adei....

9 comments:

tiemc said...

ekekekeke....lawak jek baca blog kak olin nie..dh besar dh baby kak olin..xpe baby fatie akan menyusul nanti...hehehe

hazlina said...

wah..wah byknye husna dpt present..ni blh simpan elok2 utk second baby lak lin,hehehe!!

herni said...

iskk geram tgk pipi ank ko ayoi! geget2 pn sodap nih! hahaha suke tul dia main yg jusco tu nye ek? nmpknye ko kene beli yg tu la hahahahahhahaha

areyoy said...

klu aku beli kapal terbang jusco tu, bukan Husna aje yg main, satu kampung bebudak datang nak main sekali. Kayo pak cik.

Lin said...

fatie,bersiap sedia la utk menghadapi baby yg makin lame akan makin lasak..wekekekeke...eh,apsal profile not available? fatie ade blog tk?

ana,2nd baby?? huhuhuhuhuhuhu...itu pun klu suma mainan tuh husna tk patah2 kan..ckp psl 2nd baby ni..tetibe je terase perut mcm kecutt plk..wekekekek

tiemc said...

kak lin..nie blog fatie...http://tiemc.blogspot.com

zamzam said...

yoy.. ader org ckp baby walker ni tak baik tuk baby.. dgr cite new zealand ke mana tah.. siap haram kan sekali hehe..yg singa tu bagus..
dia leh up kan seat tu kan.. siap gelak beso lg singa tu heheh

sarah said...

kaya la anak jo kecik2 dah ade aset boleh la pinjamkan kat aku nant...husna i miss u walaupun u not miss me husna mok....

thinking positives said...

hello Lynnn.....happy good mama,,,,