Wednesday, April 21, 2010

Husna 11 Bulan

13 April minggu lps, genap umur husna 11 bulan..kurang 1 bulan lagi husna nk 1 tahun...kejap je la aku rase...mcm rindu plk saat2 mengandung..pastu kdg2 rase mcm tk sabar2 nk pregnant lagi..pastu rase baby tendang2 kt perut...best la..tp bile terkenangkn saat2 contraction..n sakit lps kene bedah..adeii...daku tangguhkn la dulu hasrat yg suci murni ithew..kekeke


mcm-mcm dh husna pandai buat..berlari dh laju, kalau kaki tersadung pandai dh topang tgn dia tk mo kasi jatuh..kadang2 time husna tgh jalan,saje je aku tolak sikit bdn dia..pandai dia balance badan..dh pandai turun katil..ayah dia ajar tiap2 mlm..skng ni dh expert..asal dia dpt turun katil je mesti sengeh n tepuk tangan..tapi nk naik katil tk expert lagi..tuh nnt tunggu ayah dia ajar for the next session plk..

husna jgk suka kumbah2 laci...bukak laci n kuar kan barang2 dlm laci tuh..lps tuh tepuk tgn...haihhhhhhhhhhhh.....tak tau le aku nk marah ke nk ketawa...mcm2 kerja dh pandai buat..sbb tuh berat dia dh susut skit..ari tuh timbang 9.6 kg.

husna akan amik kasut dia sendiri dan kasi kt kitaorg soh ajak jalan..gmbar kt bwh ni ,aku n sang perchentaan bwk dia g playground smbil2 suapkn makan lps si husna kasi sendiri kasut dia kt aku ajak jalan......badan mase tuh penat betul..satu hari suntuk g settlekn hal EPF...tp kitaorg layankn aje lah...alololololololololo..pandai betul..(izin kn aku memuji anak sendiri di sini..hikhikhikhik)
Baju dia byk dh tk muat...last 2 weeks aku g jusco ..aku shopping2 baju2 husna...sang perchentaan pulak temankan husna g main kt children play area tuh...enjoy betul bdk kecik ni.



masa dia tgk syok2 main keta...bila nk ajak balik dia nangis plk..nangis kuat gile..mcm kene pkul...adeeiii husna ...ibu kene semayang magrib le nak oi...nnt ade mase kite g lagi ok.kekeke



ape hadiah best nk kasi kt baby 1 year ek? korang ade idea tk? lupe plk nk bgtau...this week ialah aku punye final kelas utk sem 2...lepas tuh aku chotiiiiiiiiiiiiii..yehaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! mcm2 bende dh aku plan utk buat ni...bestnye dpt choti2 di hujung minggu bersama keluarga terchentaa! (tetibe terase mcm org baru kuar pnjara plk)...harap2 sem 2 ni lulus la suma subject..mls le aku nk extend2 n repeat2 ni..
finally : I'm looking fwd for our vacation in this May...yeahhh!! (smbill melompat-lompat kegirangan)
p/s: lps ni rase mcm nk touch blog ni la..pastu nk melawat blog2 kwn..pastu nk explore mcm ne nk letak kite jd follower kt blog org lain..(aku tk tau le mcm ne nk setkn kite jd follower kt blog org lain..sila jgn gelakkan saya.)

3 comments:

RyuJi said...

sila install feeddemon di PC anda agar anda supaya setiap update akan diberi notification..TQ

eiNa said...

ya allah lin..semangat nye badan.. suka k.ina tgk!! bile leh gumul2 Husna nih..

Diyana Zulkifli said...

husna sama besaq ngan damia.tp damia dah 1 thn 6 bln..*bersemangat siut anak ko.