Wednesday, June 2, 2010

3 tahun..

Kanda,

Hari ini genap 3 tahun usia perkahwinan kita..
kenangan itu tak pernah hilang di minda..
kita telah pun ada Husna, penyeri dalam rumahtangga,
kadang-kadang tuh bergaduh tuh biasalah tuh kn kanda?..
gaduh macam mana teruk sekali pun, tapi kanda tetap di hati dinda..
:)

Kanda,
3 tahun lepas..
kenangan itu masih jelas..
dinda sah menjadi milikmu dgn 6 kali lafaz..


Kanda,
walaupun perut kanda sekarang telah tersasar agak jauh dari landasan seluar jeans mu,
walaupun setiap malam dinda tidur bertemankan dengkuran mu yang agak beralun-alun serta mendayu-dayu ithew,
walaupun kanda buat kerja agak terkedek-kedek,sangat lembab dan sangat tak laju..
walaupun kita pernah bergaduh besar pasal rendam baju,
gara2 kanda rendam baju dgn air sahaja tanpa sabun basuh baju.
(alasannya sbb dinda hanya pesan "tolong rendam baju" tk pesan lengkap2 mcm ni: "tolong rendam baju,letak air paip 3/4 baldi,letak sabun 1 scoop sekali")
dinda tetap "I love you.."





Kanda,
kadang2 perbuatan kanda mmg sungguh menyakitkan hati dan sakit otak adinda..
sakit hati dan sakit otak sampai kadang2 dinda mmg tidak boleh focus langsung di kelas utk belaja..
kadang-kadang tk boleh focus di office utk bekerja..
tapi dinda tetap chenta dan sayang pada kanda..
kanda lahh yang paling hensem sekali di hati dinda..



kanda,
harapan dinda yang pertama sempena ulang tahun perkahwinan kita yg ke tiga,
kanda akan pandai pergi ke kedai untuk membeli halia..
sebagai persediaan dinda untuk masa berpantang melahirkan anak nombor dua..
sampai sekarang kanda reti-reti lagi pergi ke kedai utk memilih halia,
kanda tak reti nk bezakan mana halia muda dan tua,memang menaik kan darah adinda..
sudah banyak kali adinda ajar, tapi kanda masih tak paham-paham juga..
macam mana la dinda tak sakit otak wahai kanda..?
so kanda...tolonglah belajar sampai paham, macam mane utk membeli halia..
ok kanda?



kanda,
harapan dinda yang ke-2,
agar kanda juga dapat membawa balik perut kanda ke landasan jeans mu yang sebenar,
sekarang dinda lihat, perut kanda telah jauh terkeluar dari landasan..
macam mana harapan kanda kepada perut adinda...
macam tuh jualah harapan dinda terhadap perut kanda..
bezanya cuma, lemak-lemak di perut adinda semakin hari semakin kurang..
manakala, lemak-lemak di perut kanda pula semakin hari dinda tengok semakin membesar bagaikan johan..
kalau kanda berjalan, boleh lihat dgn jelas, lemak-lemak ithew bergoyang-goyang,atas ke bawah dan kadang-kadang ianya ke kiri dan ke kanan..
jadi tolong la wahai kanda...tolonglah tunaikan harapan dinda..
seperti mana dinda tunaikan harapan kanda
utk meng'nyah'kn lemak-lemak diperut adinda yang masa tuh tengah melimpah-limpah..
sejurus selepas adinda lahirkan anak kita...



Kanda,
dinda tak suka demand lebih-lebih...almaklumlah dinda kan isteri solehah..
hanya 2 itu sahaja harapan dinda..
harap-harap kanda boleh tunaikan ye kanda..
please..please..please....dinda merayu sayangku kanda..
kalau chenta kanda terhadap adinda masih membara..
dinda harap kanda dapat lah untuk menunaikannya...
demi isterimu yang sangat baik hati, chomel, cantik, anggun bergaya..
;)



kanda,
semoga rumah tangga kita di rahmati Allah S.W.T,
semoga kasih sayang dan chenta kita kekal hingga ke syurga..
semoga kita akan dapat ramai cahaya mata sebagai penyeri rumahtangga..
semoga akan tercapai segala cita-cita dan impian kita..
semoga kanda semakin hari semakin sayang pada adinda..
semoga adinda pun semakin hari semakin sayang pada kanda..
semoga adinda semakin hari semakin cantik di mata kanda.
semoga kanda juga semakin hari semakin hensem di mata adinda..
i love you kanda!
muah!muah!muah!
;)






From,

~Your Dinda ~

14 comments:

Iryani Noor said...

wiwittt happy 3rd anniversary bebehhhh....
aku sker l entry ko nihh...
gelak guling2 aku....

areyoy said...

muhuahuahua...ni post anniversary ke post sempena hari perut sedunia?

tgk gambo2 tu terkenang zaman mude2 dulu...huhuhu!

kene buli ngan pak imam sampai 6 kali lafas. cet!

Happy 3rd anniversary dinda!!!

hazlina said...

Lin..happy anniversary,moga bahagia hingga ke anak cucu+cicit!!!

BabyIbu said...

oh ha ah sama kita punya ulang tahun - happy anniversary lin n ayoy -

eiNa said...

ekekeke..lin nih memacam betul repekan dia..

epi anniversary yah untuk kamu berdua..

RyuJi said...

kakkak...kaklong nad pon da buat blog.wakakka..lawak giloss...
http://cikybum.blogspot.com/

rase2 bape lame die boleh bertahan?

wkakaka..

hmm 6 kali adalah sangat memalukan..saya hanye sekali lafaz dengan hensem skali..huahua

Diyana Zulkifli said...

kenapa halia ja weh?

azzamoro said...

6 kali lafaz wey.. gilos.. akekek

happy anniversary lin & ayoi. semoga kekal ke akhir hayat..

Lin said...

happy anniversary lin n ayoi...bila nak 2nd plan lak weh?jom sesama..keke

nanad said...

hello en.ryuji..sile btolkan statement anda..'nanad pon dah wat blog untuk kitorg..abg yg pakse die buat'..tu yg sebetolnye..jgn nak lepaskan diri ye...hahahahaha kunun2 die x terlibat la ngn penghasilan blog tuh..pastu kan kklong..name one love tu adalah hasil perahan idea apish..muke gns tp dlm hati ade taman bukan..waakakakak

RyuJi said...

ek eleee...im a professional blogger la..wakkakaka..ape barang one love..tu mls nk pk..sbb wife kuat membebell.wakkakaka:P tp mengaku pendiam..

nanad said...

saye tidak membebel..itu satu fitnah..saye hanye gelak x henti2 tanpe berkate2

areyoy said...

Oi bebudak! nak gado sila pegi ke sawah.

sarah said...

OLIN NGAN AYOY SELAMAT ULANG TAHUN SEMOGA BAHAGIA ALAUPON MASING2 BERPERUT PERUTAN AKAKAKAKK