Wednesday, June 30, 2010

Penat..

skang ini jam telah menunjukkan pkul 12.45 pagi..aku masih lagi berjaga mengadap pc ku ini..(cesss..macam cerita hantu le pulaak..hehe) malam tadi tido pukul 3 a.m. mata dah tak boleh angkat gile dah ni..tapi ku gagahkan juga demi mengupdate blog yang sudah beberapa hari tidak berupdate ini..

(aku menaip sambil diiringi oleh dengkuran beralun-alun sang suami yang kadang-kadang sungguh mendayu-dayu, tapi kadang2 terbatuk-batuk akibat tersedak air liurnya sendiri.)

owh..bulan june adalah sungguh sibuk..aku sibuk sampai berat aku dah turun dah..hari tuh attend kelas, ade budak cakap aku dah kurus,cengkung dan macam orang sakit..aku mcm tak percaya sebab setiap kali aku berdiri di depan cermin, aku rasa muka aku masih lagi ala2 lisa surihani...masih chomel, kiut, lagi manjaa...yehaaaaaaaaa!! hehe..

awal june, ianya dimulakan dengan kedatangan Laura(perghhh ayat), one of my team mate dari US.Dia datang jumpa aku kat sini untuk finalize kan sistem yang aku tengah buat ni..nasib baik aku tak kena datang sana..tak sanggup nak tinggalkan husna lama-lama(2 minggu tuh)...stok susu husna pun cukup untuk 3-4 hari..Laura mengalah and dia yang visit aku kt sini selama 2 minggu..Trip ni aku request dengan boss aku sebab dah tak larat nak discuss through teleconference..project ni dah delay 4 bulan dah..kalau tak dapat siap before end of august, abeh le aku kena sembelih ngn bos aku nnt..huwawaawawawa!!mampu kah aku?..kelas aku dah start dah ni.....adei..
gambar diagram tuh aku snap sebab aku malas nak salin..summary pasal tuh belum siap lagi..tetiba terasa macam kepala otak ni berserabut gila..

pastu, projek cendawan "the 2nd phase" telah start.banyak nye cendawan nak kena handle...kadang-kadang rasa macam mau berhenti kerja and focus kat cendawan 100%..cendawan ni ala-ala anak nombor 2 aku & sang perchentaan la..tiap-tiap hari kena tengok-tengok dan bersih-bersihkan..



husna pulak semakin hari semakin lasak..sekarang dia dah pandai merangkak.tapi dia merangkak sangat kelakar..kadang-kadang nampak mcm ala2 labi-labi yang tengah berenang di kolam..kekeke...penat gak aku ajar husna macam mana nak merangkak..akhirnya dia dapat juga walaupun agak terkedek-kedenk dan selalu tertonggeng-tonggeng, tapi jadi laa...daripada tak tau langsung.. gambar kt bawah ni husna tengah tergonggeng bila dia nk merangkak..sib baik nangis kejap je..kesian husna..tak pe lah wahai anak...practice makes prefect.. :)

husna jugak dah pandai menyibuk..asal ayah dia nak urut kaki je, dia mesti nak menyibuk..kalau tak kasi urut dia akan menangis..so nak tak nak terpaksa la layan kan ajee..hehe...bukan setakat tuh ajek. kalau ibu dan ayah pegi kutip cendawan..dia pun sibuk kutip jugak..abeh rosak cendawan bila husna yang petik..tak pe la wahai anak..dah besar nanti tolong ayah n ibu ye..husna anak sulung..anak sulung kena tough and strong... :)




p/s: kejap je dah bulan July..jom list down kan apa achievement kita untuk azam 2010.hanya tinggal 5 bulan lagi untuk 2010...harap2 suma azam kita tercapai.. amin..
Demi masa, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian..
kecuali mereka yang beriman,beramal soleh dan berpesan-pesan dengan kebenaran..
serta berpesan-pesan dengan kesabaran..
(Al'asr 103:1-3

4 comments:

Iryani Noor said...

wahhh sker aku tgk cendawan korg... haisyhh kalu buat sup/goreng tepung best nih =p..

yay husna dh pandai merangkak.. pasni jln plak.. org kate time tu la paling mencabar skali sbb penat nk mengejor die..

areyoy said...

haha!... yani, sebenarnya Husna ni dah lame dah berjalan. Cume dia tak tahu merangkak aje. Dah tua baru nak merangkak. adoi ai.

.: Ain Rusli :. said...

ayoy/lin..seronoknye nengok korg punye cendawan..best aa ade side income..

haha,lawak nye nengok husna tertonggeng!sara dah lamaaaa dh pandai merangkak,mmg pro dh la..tapi belum berjalan!baru nak belajar menapak 2-3 langkah..umur husna ngan sara xjauh beza kan?bestnye husna dah pandai berjalan..senang la ibu ngan ayah nk jalan pimpin tangan berdua..husna jalan sorg2 eh? :)

RyuJi said...

Cis kenape korang masih pos lagi??sila tutup ok..hahhahaha...

halaaaa cunaaaaaaa....meh sini pakngah nk gigit..huahuahua